Екипа из наше школе пласирала се у финале Brainfinity такмичења

У суботу 14. марта је одржано такмичење Brainfinity изазов у коме су се такмичиле две екипе: Little еxplorers са менторком наставницом Инелом Кадрић у категорији петог разреда и Фантоми са менторком, својом учитељицом Тањом Олеар Гојић у категорији шестог разреда. Екипа Фантоми (Григорије Пећо, Катарина Девић, Коста Стојановић и Лазар Новаковић, сви VI6) су се пласирали у финале овог такмичења.

Шта је Brainfinity?

Brainfinity такмичење је  Collaborative Problem Solving Challenge (Изазов у тимском решавању проблема), јединствено такмичење у региону које је покренуо Институт за модерно образовање у Београду, а у коме ученици узраста од V до VIII разреда у тимовима решавају проблеме у реалном контексту, користећи све предности информационих технологија.

Како је изгледало такмичење?

Пошто је пријављено два тима из наше школе за такмичење, сваки тим је радио у свом кабинету информатике и на располагању су им били компјутери и приступ интернету и свим онлајн алатима.

У 10 часова на сајту је објављен Изазов и ученици су имали два сата за решавање изазова, али и за креативно представљање решења задатака путем презентације коју су по истеку другог сата постављали на форму за одговоре. Такмичење је делимично било онлајн, али је срадња током такмичења била веома жива и активна.

Наше решење на задати изазова 2020 видећете кликом на слику:

 

 

This entry was posted in такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.