Обележили смо Дечју недељу 2017

 

Као и сваке године месец октобар је у знаку деце и њихових учитеља. Кроз игру и дружење у четвртак 5. октобра смо обележили Дечју недељу (2.10.-8.10.)  и Дан учитеља који се прославља сваког 5. октобра. Мото овогодишњих дечјих игара је „ГРАДИМО МОСТОВЕ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА ЗА РАДОСТ СВАКОГ ДЕТЕТА“.

Зато је веће четвртака одлучило да та танана нит међу генерацијама која нас повезује, богати и надахњује буде тема дечјих игара у којима смо уживали, а које су обележиле детињство наших бака и дека. Данас је звезда школског дворишта била бака и то у чувеној дечјој игри „Водим баку на пазар“.  Ту су биле и „Арјачкиње барјачкиње“, незаобилазни ластиш, боћање, трка џакова и наравно креде које су у рукама надахнутих уметника стварале праву чаролију и ремек дела. Ипак, Дечја недеља не би испунила свој задатак када не би било лопте и спортског навијања. Тако је данас школско двориште, поред незаобилазног фудбалског турнира, горело од „Четири ватре“.

         

Ученици  другог разреда су , као и сваке године, са пуно заинтересованости учествовали у јесењем карневалу, цртали разнобојне цртеже јесењег дрвећа и јесењих плодова, писали поруке пријатељства „ Друг другу“, и наравно имали међуодељенски турнир ,,Између две ватре“.

Шумске виле са невеновим цветом и ловоровим листом у коси,  пронашле су у школском дворишту,  своје другаре, шумске вилењаке са брадама од кукурузне свиле и капама од лишћа. Носили су прслуке од дрвета рогача и заједно цртали јесење плодове.

         

Ученици III/2// и III/6 су ,  5.10.2017.године на Дан детета,  учествовали у ” Играма без граница” ( игре: “Атоми” , “Чик, ухвати ме ти!”, турнир ” Између две ватре “). Имали су радионицу ” Чувамо здравље – чувамо осушене биљке за чај “

Чланку допринеле учитељице: целог четвртог већа, Мирјана Тишма, Снежана Ђурић, Тања Јовановић, Сузана Јевтимијевић, Биљана Поповић

Погледајте ГАЛЕРИЈУ фотографија.

Текст уобличиле Марија Алексић, Тања Јовановић и Биљана Поповић

This entry was posted in акције и пројекти, културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.