Добродошли на званичну Интернет презентацију

ОШ “Драган Лукић” 

Posted in обавештења | Comments Off on

Успех ученика наше школе на градском такмичењу из физике

Ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе наставили су да постижу значајне успехе на такмичењима из физике. На градском такмичењу одржаном 14. марта 2020. у Основној школи „Бановић Страхиња“ учествовало је готово 600 такмичара. У тој конкуренцији, наши ученици су освојили једну прву награду, три друге, пет трећих и три похвале.

Прву награду освојила је Нађа Петровић, ученица VI4. Друге награде добили су Василије Крстић (VI1), Давид Радовановић (VI1) и Филип Радић (VII2) . Треће награде понели су Максим Шошкић (VI3), Немања Дунић (VI2), Сергеј Ристановић (VII4), Алекса Данић (VIII4) и Милица Миловановић (VIII1). Похваљени су Лазар Јешић (VI4), Милица Киса (VII6) и Невена Радојичић (VIII2).

Због ванредног стања, циклус такмичења се није наставио државним такмичењем. Оно је требало да се одржи у Нишу, а пласман на ово такмичење остварило је шест наших ученика: Нађа Петровић, Василије Крстић, Давид Радовановић, Филип Радић и Алекса Данић.

Свим ученицима честитамо на постигнутим успесима уз наду да ћемо у следећем циклусу бити у могућности да узмемо учешће на свим нивоима такмичења.

Наставнице физике:
Јелена Латас и Снежана Кутлашић

Posted in такмичења | Leave a comment

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да на основу Одлуке
Владе Републике Србије 05 број 451-3613/2020, од 07.05.2020. године у оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа, обезбеди бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета које су школе изабрале да користе у настави.

Потребни су подаци о броју ученика у основним школама на територији Републике Србије и то подаци :
– ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
– ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основно школско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану);
– ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
– ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему образовања и васпитања.

Школи се до 12.06.2020.год као доказ о испуњености услова доставља следећа документација:
– за ученике, социјално/материјално угрожених породица, примаоци новчане социјалне помоћи, решење (копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи;
– за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својству ученика прилаже се за свако дете.
– за ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете и налазе се уосновној школи, школа не издаје потврду, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.
За ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом, посебна документација није
потребна јер школа поседује податке о наведеним ученицима.

НАПОМЕНА: Предмети који не спадају у програм Бесплатних уџбеника су:
Музичко, ликовна култура, 2.страни језик (немачки или француски језик), техника и технологија и информатика.

Posted in обавештења | Leave a comment

Календар активности за спровођење завршног испита за школску 2019/2020. годину и уписа ученика у средњу школу за школску 2020/2021. годину

Календар уписа 2019/20

Календар уписа 2019/20

Posted in обавештења | Leave a comment

Усвојен правилник о допуни Правилника за избор ђака генерације ОШ,,Драган Лукић”

Ha основу чланаa 119. Закона о основама система образовања и васпитања  (Службени гласник PC”, 6p. 88/2017, 27/2018 – др. закон, 10/2019 и 6/2020) Школски одбор дана 1.06.2020. године једногласно је донео Одлуку о усвајању правилника о допуни Правилника за избор ђака генерације ОШ,,Драган Лукић”.

Правилник о допуни Правилника за избор ђака генерације ОШ,,Драган Лукић”

Posted in обавештења | Leave a comment

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС ДЕЦЕ КОЈА ТЕРИТОРИЈАЛНО НЕ ПРИПАДАЈУ ОШ,,ДРАГАН ЛУКИЋ”

Поштовани родитељи будућих првака,

након почетних техничких проблема, од петка 29.05.2020. могуће је заказивање термина за упис и тестирање преко портала еУправе и за ону децу која територијално не припадају нашој школи. Молимо Вас да закажете свој термин само уколико имате лекарско уверење.

Управа школе

Posted in обавештења | Leave a comment

Важно обавештење за упис првака

Моле се родитељи да не заказују термине за упис првака АКО  НЕМАЈУ ЛЕКАРСКО УВЕРЕЊЕ!

Објашњење: Деца неће моћи да буду уписана у школу без лекарског уверења, а заказивањем заузимате термин онима који имају комплетну документацију. Уверење можете да добијете и од приватног лекара.

Управа школе

Posted in обавештења | Leave a comment

Обавештење о календару образовно-васпитног рада

Поштовани родитељи,

Настава на даљину се завршава 29.05.2020. године.

Наставна година за осми разред завршава се 5.6.2020. године.

Наставна година за остале разреде завршава се 16.06.2020.године.

То значи да се и након завршетка емитовања наставе на даљину 29.05.2020. године, наставни оперативни планови и даље реализују уз пружање подршке ученицима у напредовању, оцењивање и систематизацију програмских тема, све до краја наставе предвиђене календаром васпитно-образовног рада.

У прилогу је Календар васпитно – образовног рада за 2019/2020. школску годину и упутство Министарства просвете о начину организовању рада након емитовања наставе на РТС.

Правилник објављен у Службеном гласнику

Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Управа школе

Posted in обавештења | Leave a comment

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

Поштовани родитељи будућих првака,

Потребно је да закажете упис детета у први разред преко сајта е управе.

Школа је у могућности да обезбеди сва документа, укључујући лекарско уверење из дома здравља.

Упис заказујете када је дете завршило лекарске прегледе.

Дете може да обави преглед и у  приватној установи. У том случају, на дан заказаног уписа треба да нам доставити лекарско уверење.

Управа школе

Posted in обавештења | Leave a comment

Електронско заказивање за упис и тестирање првака почиње од 28. маја

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

Управа школе

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Posted in обавештења | Leave a comment

Полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења

Ученици који су се пријавили за полагање пријемних испита за упис у специјализоване средње школе и одељења треба да изврше додатне пријаве за конкретну школу коју желе да упишу. То се односи на ученике који уписују Математичку, Филолошку и Карловачку гимназију, као и на ученике са посебним способностима за математику, физику, рачунарство и информатику, биологију и хемију, географију и историју, сценску и аудио-визуелну уметност, ученике са посебним способностима за филолошке науке, ученике који део наставе остварују на страном језику, музичке, балетске, ликовне и друге.

Додатна пријава се врши попуњавањем обрасца Пријава за полагање пријемног испита која се налази на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc

Попуњену пријаву послати на мејл адресу школе коју желе да упишу. У тексту мејла навести и генерички број који је добијен при онлајн пријављивању. Списак школа са мејл адресама налази се на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/SPISAK-ŠKOLA-ZA-KOJE-SE-POLAŽE-PRIJEMNI-ISPIT-LINK-2.xlsx

Школа потврђује пријем Пријаве за полагање пријемног испита.

Ученици који нису успели да изврше онлајн пријаву или се нису уопште пријавили, могу да се пријаве попуњавањем и штампањем обрасца Пријава за полагање пријемног испита http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/PRIJAVA-ZA-POLAGANJE-PRIJEMNOG-ISPITA-LINK1.doc, који предају у школи коју желе да упишу.

Пријављивање за полагање пријемних испита (слањем мејла или директно) обавља се од 18. до 21. маја 2020. године.

Полагање пријемних испита врши се у школи која има одређени образовни програм/профил, сем за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (ИТ одељења). За ова одељења пријемни испит ће се организовати у 16 гимназија на територији Републике Србије. Списак школа где ће се полагати пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета гимназија који обезбеђују епидемиолошку безбедност.

Предаја спортске документације за Спортску гимназију и одељења ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се 8. и 9. јуна у школама које имају ова одељења.

Календар активности за спровођење пријемног испита за упис у средњу школу за школску 2020/2021. годину се налази на линку http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2020/05/KALENDAR-PRIJEMNIH-ISPITA-LINK3.xls.

Преузето са сајта Министраства просвете, науке и технолошког развоја.

Posted in обавештења | Leave a comment