Дан безбедности на интернету

Safer Internet Day је манифестација која се ове године одржава деветог фебруара, са циљем промовисања сигурнијег и одговорнијег коришћења дигиталних, а пре свега мобилних технологија, са нагласком на млађој популацији. Настала је 2004, а прве акције су предузете већ следеће године. Датум одржавања није фиксан, већ је установљено правило да то сваке године буде други дан друге недеље у другом месецу.

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, на данашњем Округлом столу организованом поводом Дана безбедности деце на интернету, истакла је у уводном обраћању да се најчешће и најтеже злоупотребе дешавају са децом и да су едукација у школи и доминантнија улога родитеља кључ за решавање проблема.

Ове године и ми смо обележили овај дан, а свој допринос дајемо неколико пута годишње. Да смо схватили колика је важност едукације не само учеика већ и родитеља је и чињеница да од самог настанка нашег сајта имамо страницу посвећену ДИГИТАЛНОМ НАСИЉУ.

Изложбом у холу школе дали смо видљивост нашим порукаама о правилној употреби интернета и млажим ученицима. НаВелики број наставника и овај пут ученици шестих разреда су попуњавали упитник о свом понашању на интернету помоћу алата SELFIE који је специјално направљен како би проценио ниво свести у школи .

Деци не треба бранити да користе технологије, већ их научити како да се заштите у том виртуелном свету, као што то радимо за овај реални, свакодневни живот.

This entry was posted in акције и пројекти, обавештења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.