Дан школе – ОДА РАДОСТИ

Прославите са нама Дан језика! Ускочите у црвени аутобус који креће на мало путовање Европом!
Овим речима  је 29. новембра 2019. отворен девети Дан школе ,,Драган Лукић“, а шармантни водитељи у типским улогама Британца, Францускиње, Немца и Српкиње пожелели су добродошлицу на још једну приредбу поводом Дана школе под називом ОДА РАДОСТИ.
Тема приредбе је инспирисана обележавањем Европског дана језика, a назив крадемо од истоимене песме коју је 1785. године написао немачки песник Фридрих Шилер, славећи идеал братства и уједињености.
Организујући SHOW, водили смо се паролом Колико језика говориш, толико људи вредиш с намером да, кроз промоцију различитих европских језика, прикажемо важност учења страних,  као и очувања матерњег језика; затим важност и лепоту познавања европске културе и истицање идеала повезаности и уједињености човечанства, без обзира на то којим језиком говоримо и којој нацији припадамо.
Након отварања програма и добродошлице, коју су свим гостима пожелели директорка Оља Ћоровић и хор песмом Hello, изведен је рецитал Ода радости на четири језика: немачком, енглеском, француском и српском.
И ево нас! Ускачемо са водитељима у неодољиви црвени аутобус израђен вештим рукама наших ученика и наставнице Жаклине и крећемо на МАЛО ПУТОВАЊЕ ЕВРОПОМ!          Кроз Париз нас води виолина и певачка група 62 која на француском изводи Les Champs-Elysees. У Берлину смо на концерту Марка Обрадовића, чувене звезде из 76, који нам на немачком пева Be cool, speak deutsch, а чули смо и Јану Цвијовић из 71 са награђеном рецитацијом Kleines Solo. Пут нас даље води у Лондон и Ливерпул, на концерт Битлса. Са ученицима 72  певамo Let it be, слушамo на енглеском језику занимљивости о овој легендарној групи и стижемо и на 5 o’ clock tea, баш испод Биг Бена, а преко пута Ајфеловог торња, да пошаљемо велики поздрав Марији Вукчевић, Весни Ранђелов и Јасни Јанковић, нашим наставницама француског, немачког и енглеског језика.
Мирис наранџи, мора и сунца, али и подсећање на тешка времена Великог рата и љубави које су се рађале у њему, доноси нам  песма Mi Mou Thimonis Matia Mu коју уз традиционални грчки плес изводе ученици 42. Научила их Мирјана Тишма, њихова и наша драга учитељица.
Осмеси и раздраганост на лицима публике за време извођења  АНТОШКЕ говоре колико волимо и Марију Алексић и њене тачке, овај пут са неодољивим 25. Још мало Русије, снега и игре уз балет, БЕЛЕ НОЋИ и Бојану Медић из 65 .
На крају, уз речи да су лепи сви језици света, али да је најлепши онај којим нас научише наши преци, уживамо у НЕМУШТОМ ЈЕЗИКУ, делу драмске секције наше школе.
И да…ваљамо се од смеха!
Ако сте мислили да је готово, варате се! Путовање тек почиње!
Тако водитељи најављују последњу тачку: ХОР, вођен диригентском палицом и јединственом енергијом Весне Симић. Микс песама на страним језицима завршава се мушким хором који на италијанском шаље поздрав за крај: Bella, ciao !


Организатори: 

Ана Марић и Борка Слепчевић

Учествовали:

Ученици:

Хор ОШ „Драган Лукић“

Водитељи: Лука Марић 7/3, Нађа Лочар 6/5, Александар Свилар 7/1, Елена Јовановић 7/4

Ода радости: Јована Милосављевић 7/2, Тамара Спасеновски 7/4, Катарина Радосављевић 6/6, Јелена Јовановић 8/1

ChampsÉlysées: Никола Паројчић, Катарина Тракић, Анастасија Лалић, Сара Степановић, Бојана Милутинов 6/6

Немушти језик: Ксенија Муслић 7/2, Никола Церовина 8/3, Петар Младеновић 7/1, Кристина Салијоски 8/3, Василије Гоцев 7/1, Игор Мрзић 8/1, Јована Николић Парезановић 7/2

Професори:

Весна Симић, Љиљана Аврамовић, Марија Блажић, Весна Ранђелов, Јасна Јанковић,
Мирјана   Тишма, Марија Алексић, Инела Кадрић, Жаклина Крстић, Наталија Костић, Горана Паштар                                                                                   

Текст приредила Ана Марић

This entry was posted in културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.