Добили смо Европске ознаке квалитета за наше еТвининг пројекте

   

У понедељак 22. октобра 2018 стигла су нам четири дивна обавештења:

,,…Поштовани/поштована Тања Олеар-Гојић,

Честитамо! Вашој школи је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта „ M.E.D. (Mathematical Exploding Dots)“. То значи да су ваш рад, рад ваших ученика и школе признати на највишем европском нивоу…”

И тако још три пута за пројекте еДодатна из математике 2, From drawing to programing, Fun and Game Math 2. 

Честитамо одељењу IV-6 (оводгодишње V6) који су са својом учитељицом Тањом Олеар Гојић, допринели да наше ђаке, школу и земљу,  наставници и ученици Пољске, Грчке, Италије, Шпаније, Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Турске, Украјине упознају у најлепшем светлу.

Претходне године исто одељење је добило две Европске ознаке квалитета. 

 

eTwinning је платформa намењена особљу (наставници, директори, библиотекари, итд.), које ради у школама/предшколским установама у једној од европских земаља учесница, за потребе комуникације, сарадње, развијања пројеката, размене и, укратко, ради осећаја припадности најузбудљивијој европској заједници намењеној учењу/подучавању.

eTwinning подстиче сарадњу међу школама у Европи употребом информационо-комуникационих технологија (ИКТ), тако што се школама обезбеђују подршка, алати и услуге. eTwinning такође пружа могућности за бесплатно и континуирано професионално усавршавање наставника путем интернета.

Покренут 2005. године као главна акција Европске комисије у оквиру Програма е-учења, eTwinning је од 2014. године интегрисан у програм Erasmus+, Европски програм за образовање, обуку, младе и спорт. Његов Централна служба подршке (CSS) је под управом Европске мреже школа, која представља међународно партнерство 31 европског министарства образовања са циљем развоја наставе за потребе школа, наставника и ученика широм Европе. eTwinning има додатну подршку на националном нивоу у виду 37 националних тимова за подршку.

This entry was posted in акције и пројекти, културна делатност, обавештења and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.