Добили смо Европске ознаке квалитета за наше еТвининг пројекте

У среду 25. октобра стигла су нам два дивна обавештења: 

,,Поштовани/поштована Тања Олеар Гојић,
Честитамо! Вашој школи је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта „Fun and Games Math “. То значи да су ваш рад, рад ваших ученика и школе признати на највишем европском нивоу.

И иста таква порука за пројекат „Math STEP – Math StoryTelling Educational Pulse“.

eTwinning је платформa намењена особљу (наставници, директори, библиотекари, итд.), које ради у школама/предшколским установама у једној од европских земаља учесница, за потребе комуникације, сарадње, развијања пројеката, размене и, укратко, ради осећаја припадности најузбудљивијој европској заједници намењеној учењу/подучавању.

eTwinning подстиче сарадњу међу школама у Европи употребом информационо-комуникационих технологија (ИКТ), тако што се школама обезбеђују подршка, алати и услуге. eTwinning такође пружа могућности за бесплатно и континуирано професионално усавршавање наставника путем интернета.

Покренут 2005. године као главна акција Европске комисије у оквиру Програма е-учења, eTwinning је од 2014. године интегрисан у програм Erasmus+, Европски програм за образовање, обуку, младе и спорт. Његов Централна служба подршке (CSS) је под управом Европске мреже школа, која представља међународно партнерство 31 европског министарства образовања са циљем развоја наставе за потребе школа, наставника и ученика широм Европе. eTwinning има додатну подршку на националном нивоу у виду 37 националних тимова за подршку.

Од седам пројеката одлучила сам да пријавим само три и за сва три добили смо  Националну ознаку квалитета, а сада су два награђена Европском ознаком квалитета и улазе конкуренцију пројеката за Европску награду за пројекте ( највиши степен).

  1. Fun and Game Math
  2. Math STEP – Math StoryTelling Educational Pulse     
  3. еДодатна из математике

Прелистајте наше бајке:

Book titled 'The Wolf and the Three Little Pigs'
Book titled 'Nina and squirrelsНина и веверице'
Book titled 'Прича о неспретном скакавцу'

На пројектима су учествовали ученици садашњег 4-6, а у пројекту еДодатна из математике учествовали су и поједини ученици из 4-4 и 4-5 одељења.

Честитам награђеним ученицима и њиховим родитељима без којих ово не би било могуће.

Учитељица Тања Олеар Гојић

This entry was posted in акције и пројекти, такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.