Изузетни резултати наших ученика на државном такмичењу из физике

Ученици шестог разреда наше школе наставили су да постижу изуетне резултате на такмичењима из физике. На државном такмичењу које је одржано 28. и 29. априла у Параћину, освојили су две прве и једну другу награду и тиме показали да поседују велико знање, које је последица вредног рада и изузетног талента за физику и природне науке уопште. Награде су освојили:

НЕВЕНА РАДОЈИЧИЋ, I награда са освојених 99 бодова. Невана је крунисала изуетну годину првом наградом на државном такмичењу и показала је велики потенцијал. На сваком такичењу је била све успешнија и након друге награде на општинском и прве награде на окружном освојила је прву награду на државном такмичењу.

АЛЕКСА ДАНИЋ, I награда са 94 бода. Слично као и Невена и Алекса је на свако следећем такмичењу напредовао. Овај изузетно свестрани ученик освајао је до сада награде из различитих предмета, а успех на државном такмичењу из физике му је највећи до сада.

ИВАН МИТРОВИЋ, II награда са 83,2 бода. Иван је током овог циклуса показао констатност и увек је био међу најбољима. Његова страст ка математици и физици је гарант да ће и у будућности наставити да постиже запажене резултате на такмичењима.

На државном такмичењу учествовао је и АЛЕКСАНДАР РАДОЈИЧИЋ који због недостатка среће није освојио награду, али је иза њега успешна година у којој је освојио награде на општинском и окружном такмичењу.

На крају циклуса такмичења желим да се захвалим свим ученицима који су се такмичили, колегама који су нам помогли у припремама и реализацији такмичења и свима да пожелим пуно успеха на такмичењима следеће школске године.

Наставница физике
Јелена Латас

This entry was posted in такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.