Како смо обележили Дечију недељу 2016.

У периоду од  3. до 9. октобра обележили смо Дечју недељу. Вођени овогодишњим слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“ сва одељења су имала неке активности које су реализовали кроз игру .

Ученици одељења III-1, III-2 и III-3 улепшали су школско двориште својим маштовитим радовима. И одељења III-4, III-5 и III-6 су имали разноврсне активности од прављења играчака, преко математичких игара римским бројевима, игара бојама, Фото сафари, прављење пузли и међуодељенска размена, НТЦ радионице.

Дечију недељу је одељење I-2 обележило у дворишту школе, спортским такмичарским играма: Твистер, Куглање, Чичак, Мета… Екипе ЖУТИ, ПЛАВИ и НАРАНЏАСТИ су бројиле по 10 ученика и сви су се трудили да буду брзи, прецизни, да одржавају равнотежу и да сарађују у пару. Како су учитељице Тамара и Мира бодриле све такмичаре, резултат је остао нерешен. Деци се највише допала игра ношења предмета у кашичици уз ходање у назад ( игра која развија свест о негативним бројевима). Прваци су углавном се играли елементарних и друштвених игара током недеље.

Одељења IV6 и  IV1  су организовали размену поклона. Поклоне су ученици сами правили или купили, а сутрадан  ученици су направили Таблу пријатељства. У коверте које се налазе на табли стављали су поруке које су писали својим друговима. Остала одељења IV разреда правила су играчке.

Обележавању су се прикључиле и вероучитељице активношћу ,,Кроз игре до духовности“, као и наставнице енглеског језика које су током наставе кроз игру савладавале појмове играчака и игара на енглеском.

Погледајте ГАЛЕРИЈУ фотографија.

1           iii1-decija-nedelja

This entry was posted in акције и пројекти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.