Наше одбојкашице прве у Београду на ,,Спортским играма младих”

 

Женска одбојкашка екипа Основне школе „Драган Лукић“,коју је водио наставник физичког васпитања, Владимир Обреновић, освојила је 27.маја, прво место на градском такмичењу „Спортске игре младих“у Београду.

Одбојкашице наше школе су оствариле пласман на Државно финале такмичења „Спортске игре младих“, на којем ће представљати град Београд.

У четвртини финала је више него убедљиво савладана једна од селекција одбојкашког клуба „Lucky star“, резултатом 2:0 у сетовима.Одлична партија је била својеврсна потврда да је наша екипа највећи фаворит на турниру.

У полуфиналу је веома убедљивом игром савладана селекција одбојкашког клуба „Рода“, резултатом 2:0 у сетовима.

Одлична игра обиловала је прелепим потезима, врхунским сервисом, посебно Милице Штековић и незаустављивим смеч поенима Јоване Ћирковић и Јоване Штековић, који су долазили као плод одличних „дизања“ наших техничара Лане Ивановић и већ поменуте Милице Штековић.Не треба заборавити одличан пријем и организацију контранапада наших поузданих примача Теодоре Сићовић и Валерије Стајчић, који су давали толико неопходну сигурност нашој екипи.

Велико финале против најбоље селекцијеодбојкашког клуба „Lucky star“  је донело велику неизвесност и узбуђење.После несрећно изгубљеног првог сета, наша екипа је успела да збије сопствене редове и покаже да је са правом дошла у финале.Прорадио је наш сервис, који је уз високи блок, омогућио лаке поене, „пробуђен“ је и наш чувени пријем, који је омогућио квалитетну организацију напада, што је довело до преокрета.После  смеч поена  Јоване Штековић за тријумф у трећем сету и победу од 2:1 у сетовима, уследило је је велико славље наших одбојкашица.

На турниру за екипу Основне школе „Драган Лукић“ наступиле су следеће ученице:

Теодора Сићовић (капитен), Милица Штековић, Јована Ћирковић, Јована Штековић, Лана Ивановић, Валерија Стајчић, Катарина Стојанов, Јелена Рончевић.

Овим пласманом, екипа одбојкашица се придружила успешној екипи рукометашица Основне школе „Драган Лукић“ и заједно ће представљати град Београд на Државном финалу такмичења „Спортске игре младих“.

   

наставник физичког васпитања Владимир Обреновић

 

This entry was posted in такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.