Обележен Међународни дан матерњег језика

   

У холу школе постављен је пано поводом обележавања Међународног дана матерњег језика, а многи учитељи су у својим одељењима обележили овај дан кроз активности везане за рад и дело Вука Стефановића Караџића, Доситеја Обрадовића и читањем Завештања о језику великог жупана Стефана Немање (фотографије Славица Лабовић). У четвртим разредима још су се представљали и матерњи језици ученика којима није матерњи српски језик. Кроз бројање на различитим европским језицима упознали смо се са матерњим језицима наших другара са којима учествујемо на европским пројектима.

     

Чланови библиотечке секције из Основне школе „Драган Лукић“, Невена Рајевић 61 и Саво Бошковић 45, заједно с библиотекарком присуствовали су јавном часу одржаном у Основној школи „Бранко Радичевић“ на Новом Београду поводом обележавања Међународног дана матерњег језика, 21. фебруара.

Гости часа симболичног назива „Читање у пет до дванаест“ били су писац за децу Симеон Маринковић и ПР „Креативног центра“ Јелена Драгојловић, који су се придружили деци у читању одломака из омиљених дела и рецитовању песама. Они су са окупљенима разговарали о важности матерњег језика и читања, а Маринковић је на занимљив начин дочарао деци како би данас изгледала преписка између главних јунака басне „Лисица и гавран“ читајући одломке из своје књиге „Стилске игре“.

Наши ученици су својим изражајним читањем на најбољи начин представили ОШ „Драган Лукић“, а истакли су се и у познавању књижевних дела препознајући одломке чију су драматизацију урадила деца из других школа.

  

Текст и фотографије библиотекарка школе Борка Слепчевић

This entry was posted in акције и пројекти, културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.