Обележили смо Европски дан језика 26. IX 2019.

Европски дан језика је манифестација која се обележава у 47 држава, чланица Већа Европе, са циљем да подстакне учење страних, али и неговање и очување матерњег језика.
Од 2001. године обележава се у земљама широм Европе.

Наша школа је, постављањем изложбе у холу и кроз различите активности спроведене кроз наставу и радионице, обележила овај догађај.

Ученици свих шест одељења VII разреда су учествовали у eTwinning пројекту под називом Sommerferien und Urlaubsziele (Летњи распуст) који је водила наставница немачког језика Весна Ранђелов. Презентација овог пројекта, која укључује ученичке радове на немачком и фотографије, чини део поставке у холу школе.

Изложбу употпуњавају и креативни радови ученика на француском језику који осликавају културу и приказују занимљивости о овој земљи и њеном језику (ментор: Марија Вукчевић, наставница француског језика); затим радови на енглеском вођени менторским радом наших наставница енглеског језика.
Део изложбе чине и Цитати о језику које је, са ученицима, припремила Ана Марић, наставница српског језика.
Ученици IV разреда су са својим учитељицама, кроз креативне радионице, израђивали заставе различитих европских земаља које чине висећу изложбу у холу школе.
Овај пројекат, вођен паролом Колико језика говориш, толико људи вредиш, представља својеврстан вид међупредметне сарадње и кооперације која подстиче развијање свести код ученика о веома важној теми којом се треба бавити на различите начине и коју не треба ограничавати само на класичну наставу.

Погледајте галерију кликом на фотографију:

Текст приредила професор Ана Марић

This entry was posted in културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.