Обележили смо Светски дан детета

Поводом обележавања Светског дана детета и 30 година Конвенције о правима детета, у библиотеци ОШ „Бранко Радичевић“ 20. октобра одржана је приредба „Бољи живот“.

Ученице 4/6 ОШ „Драган Лукић“ – Петра Милишић, Маја Капор, Лена Станић, Уна Прљача и Марија Кантар – заједно с библиотекарком Борком Слепчевић, уживале су у креацијама драмске групе, хора и оркестра ОШ „Бранко Радичевић“. О правима детета говориле су директорка школе Сузана Липић; Весна Картал, представница Тима за образовање Канцеларије Уницефа у Србији; и Јасмина Радовановић, саветник Друштва школских библиотекара Србије.

Пошто је цео месец посвећен правима детета, и у нашој школи се говорило о томе, и то на креативан и забаван начин. Угостили смо младу књижевницу Александру Филиповић, која је представила свој роман „О крилима и чудима“. Том приликом у радионици су учествовали ученици петог и шестог разреда, који су са задовољством извели духовиту и едукативну представу по мотивима из романа. Разговарали смо о другарству, о различитостима и вршњачком насиљу. Задовољство је било обострано, што показује и текст на Лагунином сајту.

This entry was posted in културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.