У понедељак 16. октобра нека одељења у нашој школи су организовали активности којима су обележили обележавања Светског дана здраве хране и Дана хлеба,
Поводом обележавања Светског дана здраве хране и Дана хлеба, одељење 2/4 наше школе је у оквиру изборног предмета народна традиција и ликовна култура на креативан начин реализовало тему „ Хлеб“. Ученици су након читања текстова о хлебу и гледања филма о производњи хлеба, на часу ликовне културе правили хлеб од припремљеног теста, а код куће правили прави хлеб по рецепту маме или баке. (учитељице Тања Јовановић и Сузана Јевтимијевић).
У одељењу 2/1 ученици су правили проју. ( Учитељице Мирјана Тишма и Марина Георгијев)
Ученици III/6 , 16. октобра 2017. године , обележили су Дан здраве хране. Основни циљ обележавања овог дана је промоција здравих животних навика , као и здрава, разноврсна и правилна исхрана, која је најбитнији фактор у развоју ученика. Ученици су од куће донели омиљено воће и потребан прибор. Права уживанција ! Сви срећни, расположени су отпочели сецкање воћа. Правили су своју омиљену воћну салату! У томе су им помагали родитељи који нису крили одушевљење! Послужили смо госте и на крају појели своју воћну салату у сласт ! ( учитељица Снежана Ђурић).
Ученици 4/6 одељења су у оквиру свог еТвининг пројекта Taste my country (Окуси моју земљу) цртали омиљену храну. Пројекат се реализује са децом и наставницима из Француске , Пољск, Босне и Херцеговине и анравно Србије, са циљем да се упозна култура тих земаља кроз причу о храни. Такође се велика пажња обратила на становнике планете, али и наше земље који гладују. Говорити о захвалности за оно што имамо и обавези да се цени и поштује храна је стално потребно. ( Тања Олеар Гојић)
Више фотографија погледајте овде у ГАЛЕРИЈИ.