Обележили смо Code Week 2016

code-week-2016    nedelja-programiranja-u-lukicu

Ове године, Европска недеља програмирања (Code Week), трајала је од 15. до 23. октобра, а у Србији најављено преко сто осамдесет ,,догађаја”, међу којима су и активности из наше школе.

Европску недељу програмирања у ОШ,, Драган Лукић“ су реализовале три учитељице са 84 ученика трећег разреда кроз пар активности:

  1. Игра: ,,Проведи друга од старта до циља“( ученик треба да проведе свога друга коме су везане очи по путањи на квадратном пољу 5×5 само давањем инструкција: право,лево, десно, окрени се…)
    2. Предавање: ,,Учите програмирање кроз игрице“ Предавање о важности раног учења програмирања и могућностима да то почну кроз игрице. Приказ примера игрица
    3. Играње код куће игрица којима се учи програмирање (Blokly Games) 
    4,  Ширење свести о важности програмирања и укључивање ученика свих разреда упућивањем на сјат code.orgcodeweek.eu, codeweek.rs и блог tanjinaucionica.wordpress.com. На школском паноу видљиво је постављено обавештење о Европској недељи програмирања и разлозима због којих се треба бавити програмирањем. 

Активности су пријављене и као ,,догађај” на сајту који прати Европску недељу програмирања, где су међу активностима других школа приказане и активности и из наше школе. ( http://www.codeweek.rs/dogadaji-2016/)

На сајту www.codeweek.rs је написано: ,,Програмирање је пресудно за разумевање начина на који користимо рачунар и све доступне алате. Основне вештине програмирања ће бити потребне за многа занимања будућности, а више од 90% занимања у данашње време захтева одређана знања у области информационо-комуникационих технологија.“

This entry was posted in акције и пројекти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.