Писац Снежана Милошевић Јешић код нас у гостима

              

Писац и педагог Снежана Милошевић Јешић гостовала је у нашој библиотеци 19. фебруара и 12. марта и ученицима првог и другог разреда представила своју књигу „Кратке приче за вежбање читања с разумевањем“.

Наша гошћа је извела интерактивну луткарску представу како би ученицима дочарала приче из свог дела које ће им помоћи да савладају читање и разумеју прочитано. Деца су с великом пажњом и интересовањем учествовала у разговору, читали су и препричавали прочитане приче, а одважни и храбри су и глумили на позорници наше библиотеке. Чула су се бројна питања у вези с књигом, као и веома смислени предлози како нам књига може помоћи у читању и разумевању, јер испод сваке приче, којих у овој књизи има 40, деца могу дописати своје утиске, препричати причу, изменити почетак и крај, написати наставак или илустровати прочитано.

– Приче описују истините догађаје па је деци занимљиво да их читају јер су блиске њиховом искуству, а свакодневним читањем створиће једну веома лепу и корисну животну навику – поручила је наша гошћа.

Снежана нам је узвратила дивном поруком:

,,…Хвала Вам на позиву да будемо ваши гости и заједно са децом стварамо неке нове приче. Уживали смо сви заједно, а највише ме радује што им је свака прича, коју смо са децом обрађивали, била прилика да се опробају у јавном наступу.
Срдачно, Снежана”

Уколико неко жели да сазна о Снежани и књизи може посетити њихову ФБ страницу под истоименим називом: Кратке приче за вежбање читања с разумевањем.

                                                 Текст приредила библиотекарка Борка Слепчевић

This entry was posted in културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.