Посетили смо Фестивал руског филма ,,Бајке детињства”

Ученици четвртог разреда наше школе су 14. и 15. септембра ове године са својим учитељицама отворили нову сезону дружења и уживали у сјајним бесплатним филмским остварењима на Фестивалу руског филма за децу “Бајке детињства”.

Почетак четвртог разреда и нову школску годину обележили смо посетом Културном центру Београда у којем је ове године 11.септембра отворен пети по реду Фестивал руског филма за децу “Бајке детињства”.  Поред бројних филмских остварења за децу било је тешко определити се за једно. Ипак, одабрали смо, не без разлога, филм  “Тајна Снежне краљице”. Како су Андерсенове бајке обухваћене редовним планом лектире у млађим разредима, ново и веома савремено филмско остварење употпунило је утиске деце подстичући их да упореде књижевно дело са филмским и позоришним интерпретацијама које су до сада имали прилику да гледају. Поред тога, ученици четвртог разреда су имали јединствену прилику да мало ослушну језик великог словенског народа раскошне културе. Било је то дивно путовање у свет филма и бајки, проткано дружењем и богатим утисцима.

Друга група уживала је у кратким анимираним филмовима у Дому омладине који су својим упечатљивим порукама освојили и веома заинтересовали ђачку публику.

Ако се по јутру дан познаје онда је више него очигледно да нам је нова школска година почела веома узбудљиво и садржајно.

координатор Марија Алексић

This entry was posted in културна делатност. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.