За ученике: Праћење постигнућа

Драги ученици,

Надамо се да сте вредни и да је овај нови начин учења на даљину за вас занимљив и подстицајан! Ваши наставници су се максимално потрудили да вам дају упутства, задатке и материјале како бисте успешније учили код куће. Пратите наставу преко канала РТС 3, а доступни су вам и разни садржаји на Интернету.

На крају смо недеље и постављамо питање како ћемо проверити све ово ново што смо научили на мало другачији начин. Ево предлога:

  1. Размислите колико сте се информисали шта је то COVID-19 (корона вирус) и како се преноси. Поразговарајте додатно о новим препорукама државе за заштиту од вируса са родитељима, а потом са вашим другарима и поделите нова сазнања преко телефона или друштвених мрежа.
  2. Да ли сте у својим свескама направили распоред часова и план учења за наредну недељу? Размислите на које предмете сте мање обратили пажњу током ове недеље, па се њима посветите више у наредној. Да ли сте у плановима/распореду дневног рада ставили колону за оцену остварености планираних активности, како смо вам предложили претходних дана?
  3. Да ли сте се за све нејасноће и тешкоће које имате при савладавању новог градива обратили својим наставницима или родитељима, вршњацима? Шта вам је највише значило у превазилажењу тешкоћа на које сте наишли? Који извор помоћи можете и убудуће користити? Ове информације су вам значајне како бисте се убудуће лакше снашли уколико дође до застоја у вашем раду.
  4. Тестирајте себе тако што ћете оно ново што сте научили довести у везу са оним претходним, што већ знате из тог или других предмета, из свакодневног живота. Размислите о идеји да цртате мапе ума и тако повезујете градиво, то може бити забавнији начин учења!
  5. Како бисте што квалитетније провели ваше слободно време и избегавали директне контакте са људима, а све у циљу спречавања заразе корона вирусом, ученицима старијих разреда препоручујемо да прате сајт Народног позоришта у Београду на којем ће се пуштати снимци позоришних представа, балета и опера. У својим свескама после одгледане драмске представе можете написати своје утиске, а након одгледане опере можете илустровати доживљај одслушаног. На тај начин ћете унапређивати своје писмено, изражавање, размишљање, критичке ставове, машту…
  6. Љубитељима добрих филмова препоручујемо да посете сајт Југословенске кинотеке, где ћете моћи да пронађете online пројекције. За сада су ту документарни материјали из периода до 1945. године, али ће се садржај допуњавати и проширивати на сваких месец дана!
  7. У циљу вашег самосталног праћења школских постигнућа, оцените себе у којој мери сте искористили своје време да прочитате лектиру коју нисте стигли током школске године. Књига је заиста најбољи пријатељ, нарочито у ситуацији у којој се сада сви налазимо. Нађите времена да уживате у свету књижевности, који обогаћује животно искуство и помаже вам да израстете у зреле особе.
    Поздрављају вас ваши стручни сарадници са жељом да будете успешни на сваком плану!
This entry was posted in обавештења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.