Светска недеља свемира у нашој школи- Прича о свемиру

World Space Week Assоciation (WSWA) је основана 1981. године и једна је од најстаријих светских образовних организација о Свемиру. Данас је она поносни партнер Уједињених нација у организацији Светске недеље Свемира на глобалном нивоу. WSW окупља и подржава светску мрежу Националних координатора и организатора догађаја везаних за недeљу Свемира.

У нашој школи Светску недељу свемира су од 7.-10.октобра обележена у  четири одељења првог разреда I3, I4, I5 и I6, једном трећег III2 и једом петог  разреда V5. На пројекту ,,Прича о свемиру” сарађивало је шест учитеља (Тања Олеар Гојић, Јелена Стојановић, Марија Алексић, Мирјана Тишма, Тања Јовановић, Милица Бабић) и наставница географије Тања Марковић.

 

Деца су имала прилике да на различит начин кроз приче или филмове упознају Свемир и небеска тела, а посебно Земљу и Сунце, и на основу тога ставрају своје  продукте зависно од договора. Неки су радили сликовнице, неки су радили посебан пројекат о Сунцу, а неки су групним радовима представљали Свемир техникама које су биле прилагожене узрасту. Деца су решавала раѕличите задатке на тему Свемира, па су чак и кодирали у Свемиру. Већина наших радова чинила је велику школску изложбу у холу школе.

Погледајте ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА.

Координатор Тања Олеар Гојић

This entry was posted in акције и пројекти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.