Угледни час II1

У уторак, 17.12.2019. год. одељење II1 је на часу (двочасу) Света око нас, угостило родитеље наших ђака, који су желели да нам представе своја занимања. Тог дана смо учили лекцију „Људи се баве различитим занимањима“.

Прво нам се представила Данилова мама Наташа Дивчић, која је по занимању медицинска сестра васпитач. Причала нам је о лепоти и тешкоћама свог посла, о томе колико је важно волети децу, да би се овај одговорни посао добро радио.

Затим нам је у госте дошао Мирков тата Ненад Јовановић, који је по занимању ватрогасац. Мирко је представио свог тату и поставио му неколико питања, како би нам што боље објаснио колико је овај посао одговоран и хуман, јер је тата Ненад радећи посао ватрогасца, спасио многе животе. Донео је део своје опреме коју користи у раду, за тили час се обукао и био спреман за нове подухвате.

Иринин тата Стеван Косовац је професор, али је пре тога завршио куварску школу, много воли да кува и испробава разна јела, па нам се представио као кувар. Донео је кецељу, куварску капу, сав потребан прибор и пуно хране, од које су деца направила праве ђаконије. Ту је било сланих, воћних и слатких посластица, за свачији укус. А доказ да је све било укусно су празни тањири, јер смо све појели у сласт.

На крају нам се представио Андријанин тата Ђорђе Милојевић, по занимању музичар (гитариста).  Показао нам је како се прави модерна музика, а онда је засвирао гитару. Сви смо запевали, а тата Ђорђе нам је обећао да ће једном доћи са својим бендом и направити нам праву журку.

Сва деца су са великим интересовањем пратила представљање драгих гостију. Родитељи су били посебно изненађени питањима која су им деца постављала, па су стрпљиво одговорили на њих.

            Делић атмосфере са овог Угледног часа можете погледати овде: https://photos.google.com/album/AF1QipPZTKDfJ6MebomyrBZYCxhID8lNtO3YwyQJ9k3V

 

II1 и учитељице Сања и Марина

This entry was posted in акције и пројекти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.