Укључите се у Hour of Code 2017

         

Ове године Час програмирања (Hour of Code) на глобалном нивоу дешава се од 4. до 10. децембра.

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја и ове године подржава светску манифестацију под називом „Час програмирања“ (енг. „Hour of Code“) која помаже да ученици почну да уче програмирање у децембру месецу сваке године. Ученицима различитих предзнања, чак и онима који немају никакво предзнање, је на располагању активност једног часа програмирања, кроз коју могу да науче основе програмерског размишљања и да заволе програмирање. Активности и упутства за учење су ученицима и школама доступни и током целе године, па могу наставити да уче програмирање на светском порталу https://hourofcode.com/us и после првог часа одржаног у оквиру активности  „Сат програмирања“.

Сат Програмирања је једносатни увод у компјутерске науке, дизајниран да демистификује програмирање и покаже да свако може да научи основе програмирања. Сваки ученик би требао да има прилику да научи програмирање. То помаже неговању вештина решавања проблема, логике и креативности. Почевши рано, ученици ће имати темељ за успех у каријери у 21-ом веку.

Циљ Сата Програмирања није да научи некога да постане програмер за један сат. Један сат је довољан само да се научи да је програмирање забавно и креативно, да је доступно свим узрастима свим ученицима.

Изнад свега, оно што сви учесници могу научити за сат времена је да они то могу да науче и савладају и да програмирање није баук.

Сви ученици наше школе могу код својих кућа са родитељима савладати неке основе програмирања кроз игрице које су прилагођене њиховом узрасту. Бесплатни Курсеви програмирања за децу од првог разреда на српском (изаберите српски на дну линка)https://studio.code.org/

ПРОБАЈТЕ ОВДЕ:

Почетни ниво- Почни са првим курсем за ученике који су тек научили да читају. Препоручујемо за узраст до првог разреда. ја препоручујем за сву децу која се први пут сусрецу са програмирањем без обзира на године. Занимљиво је и за маме и тате… (кликните на слику)

 

 

Основни ниво- Курс 2 могу да раде ученици који знају да читају и немају искуства са програмирањем. У овом курсу ученици ће писати програме који решавају проблеме и развијати интерактивне игре и приче које могу да деле са другима. Препоручено за ученике до петог разреда.( кликните на слику)

 

Координатор Танја Олеар Гојић

This entry was posted in акције и пројекти. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.