УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ УЧЕНИКА СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА

Драги осмаци, поштовани родитељи,

Према упутству Министарства просвете, пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима, обавља се електронски, путем веб пријаве на адреси https://prijavazaprjemni2020.mpn.gov.rs/

Пријављивање је  од 31.03.2020. до 07.04.2020. године.

Допис можете бидети овде.

  • Девета гимназија и ове године уписује 2 специјализована одељења. Једно ИТ одељење, као и прошле године, али и ново одељење за ученике надарене за историју и географију намењено пре свега друштвењацима. Детаљне информације о овом профилу, као и наставни план за све четири године, могу видети на нашем сајту  devetagimnazija.edu.rs . Заинтересовани ученици за специјализована одељења треба да се пријаве на веб страници Министарства prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs .
  • Пријављивање за пријемни испит за билингвална одељења (енглеско и француско) у Десетој гимназији ,,Михајло Пупин” на Новом Београду је почело 31. марта и трајаће до 7. априла. Пријавa такође преко prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs Пријава и пријемни испит су бесплатни. Не пропустите прилику!
  • ВАЗДУХОПЛОВНА АКАДЕМИЈА: Електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита из енглеског језика за билингвална одељења у Ваздухопловној академији за упис у наредну школску 2020/2021.годину, такође на  https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/.  Ваздухопловна академија је јединствена ваздухопловна школа у систему дуалног образовања Републике Србије. Ђацима се нуди могућност учења кроз рад у ваздухопловним компанијама, али и усавршавање стручних компетенција кроз “Erasmus” пројекте и интеркултуралне размене ученика. На следећем линку, налази се кратка презентација школе https://drive.google.com/file/d/1wMNzyMVPT-TsVzihdbQaZpT1edemjjsp/view?usp=drive_web Сви заинтересовани ученици могу добити информације на следећи контакт: Старчевић Зорица 062 8031 740 .

Оља Ћоровић, директор

 

This entry was posted in такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.