Успех ученика наше школе на градском такмичењу из физике

Ученици шестог, седмог и осмог разреда наше школе наставили су да постижу значајне успехе на такмичењима из физике. На градском такмичењу одржаном 14. марта 2020. у Основној школи „Бановић Страхиња“ учествовало је готово 600 такмичара. У тој конкуренцији, наши ученици су освојили једну прву награду, три друге, пет трећих и три похвале.

Прву награду освојила је Нађа Петровић, ученица VI4. Друге награде добили су Василије Крстић (VI1), Давид Радовановић (VI1) и Филип Радић (VII2) . Треће награде понели су Максим Шошкић (VI3), Немања Дунић (VI2), Сергеј Ристановић (VII4), Алекса Данић (VIII4) и Милица Миловановић (VIII1). Похваљени су Лазар Јешић (VI4), Милица Киса (VII6) и Невена Радојичић (VIII2).

Због ванредног стања, циклус такмичења се није наставио државним такмичењем. Оно је требало да се одржи у Нишу, а пласман на ово такмичење остварило је шест наших ученика: Нађа Петровић, Василије Крстић, Давид Радовановић, Филип Радић и Алекса Данић.

Свим ученицима честитамо на постигнутим успесима уз наду да ћемо у следећем циклусу бити у могућности да узмемо учешће на свим нивоима такмичења.

Наставнице физике:
Јелена Латас и Снежана Кутлашић

This entry was posted in такмичења. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.